2018. július 20., Illés

A szmogriadó tájékoztatási fokozata érvényes a fővárosban


ICI Interaktív Zrt. - 2011. november 5., szombat, 14:11

Nyíregyháza, Miskolc és Debrecen után Budapesten, Győrben és Pécsett is életbe lépett a szmogriadó.

Budapest főpolgármestere, Tarlós István rendelete szerint szombat reggeltől a szmogriadó tájékoztatási fokozata érvényes, miután a szálló por koncentrációja a főváros több mérőpontján továbbra is meghaladta a egészségügyi küszöbértéket.

Pénteken még a szmogriadó második fokozata értelmében tilos volt az avar és a kerti hulladék égetése. A lakosságot emellett felkérik, hogy a saját gépjárművek helyett a tömegközlekedést válasszák, valamint tilos a fekete és piros környezetvédelmi matricával ellátott gépkocsik használata, a szabálysértőket akár 100 000 Ft-os bírsággal is sújthatják. Mérsékelni kell a szilárdtüzelésű kandallók, kályhák használatát is, ahol van alternatíva.

Budapest mellett a szmogriadó tájékoztatási fokozata van érvényben  Miskolcon és Debrecenben, a mai naptól Győrött és Pécsett is. Nyíregyházán már a riasztási fokozat lépett érvénybe. Szinte az összes nagyvárosban magas a porkoncentráció, különösen rossz a helyzet Várpalotán, ahol az ÁNTSZ veszélyesnek minősítette a levegőt.

Péntektől a Dunántúlon és a középső országrészben egyre nagyobb területen élénkül meg a szél, ami segíti a légszennyezettség csökkenését, ám az északkeleti megyékben számottevő változás egyelőre nem várható, és még napokig nem ígérkezik csapadék sem.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat