2020. február 24., Szökőnap

Szivárvány, tarajos Balaton, zivatarok - ez történt szombaton


ICI Interaktív Zrt. - 2013. január 5., szombat, 17:02

Szombaton folytatódott az enyhe téli idő, de erős maradt a szél és záporok, sőt néhol zivatarok is kialakultak. Webkameráink szivárványt és tarajos hullámokat örökítettek meg.

Szombaton változékony és szeles, ám közben enyhe idő volt. A Dunántúlon és a keleti országrészben borongósabb volt az ég, míg a középső országrészben több órára kisütött a nap. A nyugati és keleti megyékben a nap második felében többfelé alakultak ki záporok, sőt, a Tisza-tó környékén januárban szokatlan módon zivatarok is kipattantak. Ezek dél felé haladva kb. 1 órán át okoztak villámtevékenységet. A legmelegebb az Alpokalján volt, ahol a csúcsértékek 2 fokra megközelítették a január 5-ére vonatkozó napi rekordot. Az ICI Interaktív Meteorológia szentgotthárdi mérőállomásának hőmérője 11,8 fokot  mutatott a legmelegebb időszakban, az erre a napra vonatkozó rekordot pedig Túrkeve (1919) és Szentgotthárd (2005) jegyzi.

Balatonfüredi mérőállomásunk webkamerájának szivárványt is sikerült megörökítenie az átvonult záporok mögött:

 

 

A Balaton vizét pedig az erős-viharos szél fodrozta, egy "tarajos" pillanatkép Fonyódról:
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat