2020. február 28., Ákos, Bátor

Lenyűgöző ködfal egy kanadai szigeten

Új-Funland szigetén gyönyörű ködfalat filmeztek le, amint éppen egy kis halászfalu felé közelít.


Trópusi ciklon az Indiai-óceánon

Az Indiai-óceánon kialakult Gino nevű trópusi ciklon hatalmas esőzéseket okozott Mauritius szigetén.


Változott az új vörös-tengeri sziget alakja

Az elmúlt pár hét alatt egy új sziget emelkedett ki a Vörös-tengerből. Az elmúlt napokban is kicsit változott az alakja.


Gyönyörű szigetcsoport tűnhet el az óceánban

Köztudott, hogy a globális felmelegedés hatására emelkedik a világóceánok szintje – így rengeteg természeti csodát nyelhet el a hullámtenger.


Viharos szélben indul a Sziget Gesztivál

Éppen a hidegfront átvonulása után kezdődik a Sziget mínusz egyedik napjának koncertje. Várhatóan csapadék akkor már nem lesz, viszont a viharos szél és a lehűlés megnehezíti az előadást.


Sok napsütés a Sziget első napján

Idén augusztus 11. és 16. között ismét a koncerteké és a bulizni vágyóké az Óbudai-sziget. A Sziget első napján remek idő várja a fesztiválozókat.


A Sziget harmadik napja a The Prodigyvel és felhősebb idővel

Ma délelőtt még túlnyomóan felhős lesz az ég az ország felett, és a főváros térségében is számíthatunk esőre, záporra, helyenként zivatarra. Az esti koncertekre viszont már javul az idő, csapadék már nem várható.


A Sziget első napjára javul az idő

A mai a Sziget fesztivál első napja. A keddi hidegfront többfelé okozott záporokat, de ma már napos és száraz idő várható. Délután felhősödés kezdődik, de záporok csak elszórtan fordulhatnak elő.


Délután megakoncertek a Szigeten, az idő is javul addig

Ma van a Sziget fesztivál nulladik napja. A Nagyszínpadon fellépő előadók a rasszizmus elleni küzdelemnek szentelik előadásukat. A kora délután kezdődő koncertekre már valamelyest az idő is javul.