2018. szeptember 26., Jusztina

Szicíliát elérték az őszi viharok


ICI Interaktív Zrt. - 2011. szeptember 27., kedd, 08:52

A szokásosnál néhány héttel korábban jött meg az esős, viharos időszak a Földközi-tenger középső medencéjének déli vidékén. Szicíliában heves zivatarok alakultak ki.

Olaszország déli vidékén, különösen Szicíliában vasárnap és hétfőn sokfelé fordult elő heves záporeső, zivatar. Helyenként a szokásos szeptember havi csapadékösszeg kétszerese is lehullott egy nap alatt. Cataniában 80 mm, Palermóban 60 mm eső esett felhőszakadás formájában. Kedden további viharok érik el a térséget, sőt a zivatarhajlam egész héten megmarad.


Az Etna felhőben kedd reggel Canatiából nézve (etnatech.com)


Zivatarfelhők Palermo közelében kedd reggel (palermoweb.com)

A Földközi-tenger középső medencéjében a csapadékos, viharos időszak általában október közepén kezdődik. Idén azonban a Közép-Európa felett száraz és napos időt okozó anticiklon déli peremén könnyen kialakulnak kisebb mediterrán ciklonok, és a még mindig meleg tengerfelszín valamint a magasban érkező hűvösebb légtömegek miatt a légköri instabilitás nagy. Az instabil levegőben pedig könnyen alakul ki heves záporeső, zivatar.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat