2020. február 22.,

Szezonvégi trópusi ciklon alakult ki a Csendes-óceánon


ICI Interaktív Zrt. - 2011. március 25., péntek, 11:07

A Csendes-óceán trópusi részének délnyugati szélén csütörtökön egy trópusi ciklon alakult ki, amely várhatóan nem ér el lakott területet. A Déli féltekén a trópusi-ciklonok szezonja lassan véget ér.

A Bune viharobjektum a Fidzsi-szigetektől mintegy négyszáz kilométerre délkeletre keletkezett a meleg tengerfelszín felett. Erőssége elérte a Saffir-Simpson skála szerinti második fokozatot. A Bune belsejében eddig tapasztalt legnagyobb átlagszél közel 160 km/órás, de a széllökések a 200 km/órát is megközelítették.

A trópusi ciklon környezetében a légi és vízi közlekedést korlátozni kellett. A Bune délkeleti irányban halad, várhatóan Új-Zéland északi szigetét elkerülve fog legyengülni március utolsó napjaiban, amikor hűvösebb tengerfelszín fölé érkezik.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat