2020. február 24., Szökőnap

Szezonnyitó trópusi ciklon


ICI Interaktív Zrt. - 2009. december 9., szerda, 13:17

A déli féltekén megjelent a most induló szezonban az első trópusi ciklon. Erőssége eléri a négyes fokozatot.

A déli féltekén a 2009/2010-es évad első trópusi ciklonja alakult ki kedd délután az Indiai-óceán kellős közepén, a Diego García-szigetektől mintegy 600 kilométerre délre. A Cleo névre keresztelt légörvény gyorsan erősödött, és szerdán a legnagyobb széllökések már meghaladták a 230 km/órát, ezzel az 5 fokozatú Saffir-Simpson skálán 4-es erősséget ért el.

A Cleo szerencsére lakott területet nem érintett, de a térségben a hajók és repülők útvonalterveit jelentősen átalakította. Az előrejelzések szerint a szerdai állapot volt a legerősebb, a következő napokban fokozatosan legyengül a trópusi ciklon.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat