2018. július 20., Illés

Szeszélyes július


ICI Interaktív Zrt. - 2012. július 16., hétfő, 12:57

A hét közepén pár napra ismét "berobban" a kánikula a Kárpát-medencébe. A nagy meleg csak átmenetinek ígérkezik, megterhelő lehet a gyors időjárás-változás.

A hétvégén komoly viharok pusztítottak több helyen is térségünkben, ma és kedden pedig erős szél jellemzi az időjárásunkat. A reggeli hűvös időt követően nappal is az átlag alatt maradnak a csúcshőmérsékletek, a rekordmeleget hozó július eleji napokat követően fokozottan igaz, hogy "hullámvasúthoz" hasonlít manapság az időjárás. 

Csütörtökön viszont ismét ízelítőt kapunk a hőségből: szinte egyik napról a másikra nyernek teret a forró légtömegek a Kárpát-medencében. A szerdaihoz képest egyes helyeken 6, 7 fokkal is melegebb lehet délután, általában 30 fok felett alakulnak a csúcshőmérsékletek. Az északnyugati vidékeken aztán már pétektől egy hidegfront hűt a levegőn, de délen és keleten még a hétvége is kánikulával indul. Nagy a bizonytalanság, de most úgy tűnik, hogy vasárnap akár országos eső, jelentősebb lehűlés is jöhet - addig azonban van pár nap, a hétvége közeledtével válnak majd egyre biztosabbá a prognózisok.

Nem csoda tehát, ha még az egészséges emberek is jobban megérzik mostanság a légköri változásokat - a csapongó időjárás nem tesz jót még a fiatal, erős szervezetnek sem. Jó, ha már most erősítjük immunrendszerünket: magnézium és B-vitamin, valamint C-vitamin szedésével, sok-sok friss, zamatos zöldség és gyümölcs fogyasztásával könnyebben átvészelhetjük a megterhelő időszakot.

Fotó: Csejtei Nusi

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat