2018. július 16., Valter

Szerdán még kettősfront terheli a szervezetet – humánmeteorológia


ICI Interaktív Zrt. - 2011. február 23., szerda, 14:14

Szerdán még kettősfronti hatás várható, többen lehetnek fáradtabbak, ingerültebbek a megszokottnál. A keringési problémák erősödésére is kell számítani, a szívbetegek és az idősebbek kerüljék a fizikai megterhelést. A változás csütörtökön érkezik, amikor pár fokkal melegszik a levegő és több órára kisüt a Nap. Hasonló, bár kissé szeles időre van kilátás pénteken is, megfelelő öltözetben már érdemes kimenni a szabadba egy kisebb sétára.

Szerdán még kettősfronti hatás várható, sokfelé kell majd kisebb havazásra, hószállingózásra számítani, valamint továbbra is élénk lesz az északi légmozgás. Hideg téli idő várható, ilyenkor gyakrabban fájnak az ízületek. A zord idő rontja az általános közérzetet ezért a hangulat javítása érdekében érdemes baráti, vagy családi összejövetelt tartani.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja közepes szintet ér el, és a következő napok időjárásának köszönhetően alig fog változni. Az értékek jóval az egészségügyi határérték alatt maradnak majd.

Csütörtökön a frontérzékenyek végre fellélegezhetnek, ugyanis markáns fronthatás nem várható. Csökken a szél erőssége is, majd felszakadozik a felhőzet és több órára kisüt a nap. Számottevő csapadék nem várható. Pár fokkal melegszik az idő, azonban nappali fagyokra még elvétve így is számítani kell.

Péteneken tovább folytatódik a szép, napos, frontmentes idő. Kicsit tovább enyhül az idő, azonban a tavaszi hőmérsékletekre még várni kell. Pozitív hangulatú időjárás várható, ezért megfelelően réteges öltözetben a szabadtéri programok, séták kifejezetten ajánlottak. Néhol élénk széllökések várhatók, ami csökkenti a hőérzetet.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat