2018. december 12., Gabriella

Szerdán érte el tetőfokát az angliai hőség


ICI Interaktív Zrt. - 2013. augusztus 6., kedd, 16:50

A múlt héten Londonban mért idei rekordmeleg már a múlté: szerdán 32,2 fokos maximumhőmérsékletet regisztráltak a briteknél.

Még mindig tart a Brit-szigeteket sújtó rendkívüli hőség, ottani mércével nézve a 30 fok feletti értékek ritkaság számba mennek még a nyár közepén is. A múlt héten a Heathrow repülőtéren mért 31,9 fok volt a 2013-ban a szigetországban elkönyvelt legmagasabb hőmérséklet, egészen tegnapig. Szerdán szintén Londonban, a Hamptonnak nevezett délnyugati városrészben 32,2 fokos csúcsértéket regisztráltak - az idén még nem volt ilyen meleg a Brit-szigeteken.

Az ottani meteorológiai hálózat, a Met Office továbbra is fenntartja a harmadfokú hőségriadót, és arra figyelmeztetnek, hogy a megterhelő forróság az időseken kívül már a fiatal, egészséges szervezet számára is rendkívül veszélyes. Nemcsak a tartós meleg, hanem a vízi balesetek is szednek áldozatokat: többen amiatt veszítették életüket, hogy felhevült testtel ugrottak bele a hűvösebb tavakba, folyókba.

A briteknél 2006 óta most először fordult elő, hogy öt egymást követő napon át 30 fok felett alakult a napi maximum. A meteorológusok szerint szombatig marad is ez a rendkívüli meleg, aztán kissé kellemesebb napok következnek, ugyanis pár fokkal hűvösebb légtömegek érik el a térséget. A várt 27, 28 fokok nem jelentenek ugyan nagy felfrissülést, viszont már némi felhő is megjelenhet az égen - a csapadék és hűsítő szél azonban még mindig nem látszik a prognózisokban.

Az abszolút júliusi rekordot egyébként 2006-ban mérték az Egyesült Királyságban: Wisley-ben akkor 36,5 fokot regisztrált a hivatalos mérőállomás.

Kiégett a fű a tűző napsütés hatására a Greenwich Parkban (dailymail.co.uk)

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat