2019. augusztus 24., Bertalan

Szeptemberben is folytatódott a rendkívül csapadékos időjárás


ICI Interaktív Zrt. - 2010. szeptember 20., hétfő, 14:29

Az idei év tavaszi és nyári időszaka nem szűkölködött csapadékban, és ebből a sorból az ősz első hónapja, a szeptember sem lóg ki.

A májusi, majd a júniusi esőzéseket követően a nyár is csapadékosabbnak bizonyult a sokévi átlagnál. Az eddigi adatok azt mutatják, hogy az ország nagy részén az átlagos éves csapadék másfél-kétszerese már lehullott, és még nincs vége az évnek!

Ez alól a szeptember sem kivétel. A hónap eddig eltelt részében ismét rendkívül csapadékos időjárás uralkodott. Több helyen megáradtak a folyók, patakok, utcákat, házakat öntött el a víz.

Az átlagos szeptember havi  csapadékösszeg 40-45 milliméter, ezzel szemben több helyen ennek a két-háromszorosát mérték az ICI Interaktív Meteorológia mérőműszerei (1. ábra).

1. Néhány mérőműszer csapadékösszege szeptember 1-től szeptember 20-ig.

A mostani előrejelzések szerint egy darabig nem kell csapadékra számítani, kellemes, őszi napoknak nézünk elébe, megérkezett a sokak által várt vénasszonyok nyara.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat