2020. február 28., Ákos, Bátor

Szélsőséges január


ICI Interaktív Zrt. - 2014. január 28., kedd, 14:20

Rendkívül szélsőséges hőmérsékletek jellemezték 2014 első hónapját, tavasz és kemény tél is megjelent csaknem egy hét leforgása alatt.

Az év első hónapjából ugyan még hátra van három nap, a várható időjárás tükrében azonban elmondható: 2014 januárja már "letudta" a maga legmelegebb és leghidegebb időszakát. Ráadásul a március végét idéző és a kemény téli értékek között pontosan csak egy hét telt el. Január 20-án még nehezen lehetett elképzelni, hogy a 15-16 fokos délutáni hőmérsékleteket mutató hőmérők hét nap múlva hajnalban már a negatív tartományban jeleznek csaknem ugyanennyit, és aznap néhol még napközben sem melegedett a levegő -5 fok fölé. 

 

Az ICI Interaktív Meteorológia országos mérései alapján készült hőmérséklet-térképek 

Január 20-án 15, 16 fok jellemezte az időt, 27-én viszont csaknem -15 fokot mértünk a középső tájakon

Az országszerte nyíló tavaszi virágok látványát havas tájak képe váltotta fel, az addigi csapadékszegény időszak is egy csapásra véget ért hazánk legnagyobb részén. Az "igazi" télből csupán a főváros és az északnyugati megyék maradtak ki, de csak abban a tekintetben, hogy arrafelé nem, vagy csak nagyon kevés hó hullott. A kemény fagyok ott is teret nyertek, ráadásul egyik napról a másikra. 

A következő napokban a változatosság kedvéért a csapadék tartogat majd "izgalmakat": a hó mellett havas eső, ónos eső, és eső is várható nagy változékonyság mellett, nehéz lesz a közlekedés az utakon!

Folyamatosan frissülő időjárás-előrejelzésünk itt olvasható.

Ezzel együtt folytatódik a megterhelő humánmeteorológiai helyzet is. Az aktuális időjárás szervezetre gyakorolt hatásairól és tanácsokról a Meteo Klinika hunlapján lehet tájékozódni.

Még a Mátrában is kitavaszodott

Kovács Henrik január 18-i felvétele
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat