2018. augusztus 17., Jácint

Szeles idő okozhat fejfájást – humánmeteorológia


ICI Interaktív Zrt. - 2011. március 7., hétfő, 12:10

Napos, de szeles, télies idővel kezdődik a hét, gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. Az érzékenyebbeknél fejfájás, fokozott izgatottság jelentkezhet. Keddtől gyenge melegfronti hatásra számíthatunk, az enyhülő időben fáradékonyabbak lehetünk.

 

Hétfőn gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Szeles időre számíthatunk, amely fejfájást, fokozott izgatottságot válthat ki. A sok napsütés ellenére hideg idő várható, az átmenetileg megnövekvő felhőzetből csak elszórtan fordulhat elő rövid hózápor. Öltözzünk melegen, rétegesen, a fejfájósok vegyenek fel sapkát. Használjunk zsírosabb hidratáló krémeket, mert az erős szél és a száraz levegő igen károsítja a bőrt. Az autósok erős oldalszélre számíthatnak, amely csökkenti a járművek menetstabilitását.

 

A légszennyezettség és a szálló por szintje alacsony. A következő napok időjárásának köszönhetően a levegőminőség alig fog változni.

Kedden gyenge melegfronti hatásr terheli szervezetünket, napos, száraz időre van kilátás. Főként keleten növekszik meg időnként a felhőzet, de számottevő csapadék nem várható. A napsütésnek kedvező élettani hatásai vannak, javít közérzetünkön. Pár fokot emelkedik a hőmérséklet, az enyhülő időben fáradtságot tapasztalhatunk. Fogyasszunk élénkítő hatású teákat és vitamindús gyümölcsöket.

Szerdán továbbra is gyenge melegfronti hatás várható. Az érzékenyebbeknél fejfájás, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A továbbiakban fokozatos melegedésre számíthatunk, enyhülnek az éjszakai fagyok is.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat