2018. szeptember 22., Móric

Szeles, esős idő okoz reumás fájdalmakat – humánmeteorológia


ICI Interaktív Zrt. - 2011. március 17., csütörtök, 12:27

A következő napokban esős, szeles időre, fokozatos lehűlésre számíthatunk. Eleinte kettős, majd gyenge hidegfronti hatás érvényesül. A csapadékos, szeles idő hatására reumás fájdalmak, fejfájás jelentkezhet az időjárásra érzékenyeknél, a légszennyezettség viszont alacsony marad.

Csütörtökön kettős fronthatás terheli szervezetünket. Esős, szeles időre számíthatunk, ami fokozhatja a reumás panaszokat. Fogyasszunk teljes kiőrlésű gabonából készült ételeket, káliumot, magnéziumot. Napsütésre csak elvétve lehet számítani, az ország nagy részén többnyire borongós idő teszi szomorkássá a hangulatunkat. Az utakon erős oldalszéllel, csúszós útfelületekkel számolhatunk.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja alacsony. A következő napok csapadékos időjárásának köszönhetően a légszennyezettség továbbra is alacsony marad.

Pénteken gyenge hidegfronti hatásra számíthatunk. Továbbra is esős marad az idő, és kissé gyengül, de élénk lesz a légmozgás. Az élénk szél fejfájást, ingerültséget válthat ki az erre érzékenyeknél. Fogyasszunk sok folyadékot és magnézium tartalmú ételeket, ezzel mérsékelhetjük az időjárás okozta panaszokat.

Szombaton folytatódik a gyenge hidegfronti hatás. A rövid napos időszakok mellett többször erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan, főként a Dunától keletre fordul elő eső, zápor. Görcsös panaszokat tapasztalhatunk, jótékony hatású lehet a masszázsterápia és a kálium tartalmú ételek fogyasztása.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat