2019. június 20., Rafael

Száraz, őszi hétvége - lehet kirándulni menni


ICI Interaktív Zrt. - 2010. szeptember 30., csütörtök, 13:54

Hétvégén túlnyomóan száraz, napos, bár hűvös őszi idő lesz. Túrázáshoz, kiránduláshoz ideális lesz az idő.

Szombaton változóan felhős lesz az ég az ország felett, hosszabb-rövidebb napos időszakokra mindenhol számítani lehet, csapadék legfeljebb csak elvétve alakulhat ki. Mérsékelt lesz a légmozgás, a hőmérséklet csúcsértéke általában 15 fok körül alakul. Az északi, északnyugati megyékben lehet ennél néhány fokkal hűvösebb, míg a déli, délkeleti tájakon kevéssel 15 fok fölé melegszik a levegő.

Bátran tervezhetünk szabadtéri programokat, túrázáshoz, kiránduláshoz és sportoláshoz is ideális lesz az idő. A megfázás elkerülése érdekében fontos a réteges öltözködés. A kora reggeli órákban nagyon hideg lesz még, helyenként 5 foknál is alacsonyabb lesz a hőmérséklet, így elkel a pulóver és az őszi kabát is. Napközben kicsit lengébben öltözhetünk, a napsütés hatására kicsit melegebbnek érezhetjük a levegőt, mozgás közben pedig gyorsan kimelegedhetünk.

Vasárnap is folytatódik az őszies időjárás, valamelyest emelkedik a nappali hőmérséklet is. Reggel néhol ködös lesz a reggel, makd a ködfoltok feloszlását követően a középső és keleti megyékben többórás, szinte zavartalan napsütés várható. A nyugati megyékben is sok lesz a napsütés, de ott többször jelennek meg felhők az égen. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14, 19 fok körül alakul.

Érdemes kihasználni a napsütéses időszakokat, sok időt töltve a szabadban, a friss levegőn. A jelenlegi számítások szerint a jövő hét közepén ismét csapadékos napok jönnek.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat