2018. szeptember 26., Jusztina

Száguldó hózáporok


ICI Interaktív Zrt. - 2013. december 26., csütörtök, 14:21

Az ICI Interaktív Meteorológia budapesti és nagy-hideg-hegyi webkamerájának látványos videója és egy érdekes műholdkép-animáció a szombaton elvonuló hózáporokról.

Szombaton az országban többfelé alakultak ki hózáporok, amelyek az erős, sokfelé viharos szélnek köszönhetően igencsak gyorsan robogtak át hazánk felett. Az ICI Interaktív Meteorológia webkamerái Budapesten és a Nagy-Hideg-hegyen is megörökítették a gyorsan elhaladó hózáporokat.

 

Az ICI Interaktív Meteorológia Budapest 18. kerületi webkamerájának filmje a 2013. december 7-e 10:45 és 13:45 között elvonuló hózáporokról.


Az ICI Interaktív Meteorológia nagy-hideg-hegyi webkamerájának filmje a 2013. december 7-e 08:30 és 14:30 UTC között a hegyet többször is beborító hózáporokról.


A magyarországi kivágatú műholdkép-animáción jól látszanak az északnyugat-délkelet irányítottságú fehér csíkok, amelyek a felhők gyors vonulásához képest nem mozdulnak: ezek a hajnali órákban az országon átvonuló hózáporok útvonalát jelölő hófoltok, amelyek a nap folyamán a napsütés és a felszínközeli felmelegedés hatására jól láthatóan zsugorodnak.(Forrás: sat24.com)

 

 

 

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat