2020. február 20.,

Sorra dőlnek a rekordok vasárnap


ICI Interaktív Zrt. - 2019. január 31., csütörtök, 00:16

Vasárnap sorra dőlnek a hőmérsékleti rekordok. A legmagasabb minimumhőmérséklet után a legmagasabb maximum is beállt.

2013. január 5-én vasárnap sorra dőlnek a hőmérsékleti rekordok hazánkban. Először hajnalban dőlt meg több mint két fokkal az eddigi legmagasabb minimumhőmérséklet. Mindeddig a csúcstartó 8 fok volt, amit tavaly mértek Sopronban. Az új rekord 10,4 fok, melyet a Zala megyei Iklódbördőcén regisztrált az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Délután aztán megszületett a maximumhőmérséklet új rekordja is. A hivatalos adatok szerint Kaposváron most 16,3 fokot mértek, ezzel pedig a korábbi, még 2005-ben, Szentgotthárdon mért 13,8 fokos csúcs lett a múlté. (MTI)

Az ICI Interaktív Meteorológia mérései alapján szintén megdőlt a melegrekord, Villányban délután 14,1 fok döntötte meg a korábbi 13,8 fokos csúcsot.

Az ICI hőmérsékletmérései alapján készült maximumhőmérsékleti térkép január 5-én- a Baranya megyei Villányban 0,3 fokkal már megdőlt a rekord

Kaposvár mellett a vadkacsák is élvezik a kellemes hőmérsékletet

Németh Ferenc fotója
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat