2018. szeptember 18., Diána

Sorozatban a harmadik minimumrekord


ICI Interaktív Zrt. - 2012. június 21., csütörtök, 15:01

Csütörtökön reggel is megdőlt az aznapra vonatkozó legalacsonyabb hőmérsékleti érték országos rekordja, ezúttal Budapesten, Lágymányoson.

A szokatlan júniusi hőség nem csak a délutáni órákban okozott kellemetlenségeket, hanem amiatt is, hogy az éjszakák sem hoztak felfrissülést a napokban.

Kedden reggel Szeged belterületén 22,2 fokot regisztrált az Országos Meteorológiai Szolgálat, ezzel az 1968-as, Farkasgyepűn mért értéket szárnyalta túl a hajnali órák legalacsonyabb hőmérséklete. Aznap a napi maximumnak, a szintén 1968-as miskolci 35,3 foknak is búcsút inthettünk: Bugacon 35,5 fokig melegedett fel a levegő árnyékban.

Szerdán hajnalban Szeged belterületén 23,1 fok volt (OMSZ adat), ez szintén magasabb az eddigi, 1908. június 20-i 22,2 fokos bajai értéknél .

Ma reggel pedig ismét egy újabb rekordot könyvelhettünk el, immár sorozatban a harmadik napon: Budapesten, Lágymányoson 23,4 fokig süllyedt csupán a hőmérséklet (OMSZ), ami az 1932-es bajai, 23,0 fokos minimumot írta felül. 

Holnap hajnalban sem frissülhetünk még fel, 17, 22 fok körül várhatóak a legalacsonyabb hőmérsékletek, de aztán lassan hűvösebbek lesznek az éjszakák.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat