2018. szeptember 20., Friderika

Sokfelé leesett az első hó


ICI Interaktív Zrt. - 2012. október 29., hétfő, 08:41

A hétvégi hidegbetörés eredményeként hétfő reggel többfelé hóesésben indulhattunk munkába, iskolába. A fővárosban is nagy pelyhekben hullott az idei első hó.

Hétvégén nemcsak a téli időszámítás vette kezdetét, de egyúttal néhány napra a tél is beköszöntött. A sarkvidéki légtömeg csapadékkal érkezett. Vasárnap a Dunántúlon már megjelentek a hópelyhek, ma reggel azonban a Dunántúlon, a Duna-Tisza közén és az Északi-középhegységben már nagy területen havazott, az idei szezonban először. A fővárosban kora reggel előbb havas esőbe váltott a csapadék, majd nagy pelyhekben kezdett hullani a hó.

A havazás eredményeképp Sopronban 10 cm friss hó fedi a Vasfüggöny Sífutópályát. Kékestetőn 3-10 cm hó gyűlt össze, a Mátrában átlagosan 3 cm, Bánkúton 2, a Nagy Hideg-hegyen is nagyjából 2 cm-es a hótakaró. A fővárosból, a Normafáról 1-2 cm vizes havat jelentettek (sielok.hu), de napközben ezek többfelé olvadtak, tömörödtek.


Budapest-Lőrinc

Szakadt a hó Salgótarjánban és Gyöngyösön is fél 9 körül:


Salgótarján

 


Gyöngyös

 

Reggelre a Dunántúlon és északon, illetve a középső megyékben többfelé váltak fehérre a háztetők:


Mór

 


Körmend

 


Nagy-Hideg-hegy

 

Napközben a Tiszántúlon is keveredhetnek majd hópelyhek az eső. A pozitív hőmérséklet miatt a lehullott hó az átmeneti összegyűlést követően olvadni fog.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat