2019. december 6., Miklós

Sokfelé havazott pénteken


ICI Interaktív Zrt. - 2013. február 22., péntek, 06:51

Csapadékos időszak vette kezdetét csütörtök estétől, a hétvége időjárását egy erős melegfront határozza meg. Pénteken sokfelé havazott az országban.

Péntek este 7-re a Dunántúl nagy részén átmenetileg megszűnt a havazás, a keleti és az északi tájakon azonban csapadékos maradt az idő. A Tiszántúlon általában eső, szitálás volt jellemző, az Északi-középhegység térségében azonban egész nap kitartóan havazott. az északias szél átmenetileg mérséklődött, éjszaka azonban keletire fordul és ismét megélénkül, helyenként erős lökések is kísérhetik. 

Estefelé a havazás fokozatosan az északi tájakra korlátozódott, közben a Dél-Dunántúlon a borult időben megszűnt a csapadékhullás.

Délután a keleti határszélen műszereink 5 fok körüli hőmérsékleteket mértek, itt természetesen már eső esett ekkor, míg a hűvösebb tájainkon még maradt a havazás. A Dunántúl nyugati szélén majd csak szombat este vált át a csapadék halmazállapota, először havas esőre, majd esőre.

A déli és keleti tájakon alábbhagyott a csapadékhullás, de az északi területeken még mindig szakad a hó. Így van ez a főváros környékén is, ahol továbbra is tartósan hullik a hó. Ezt a látványt örökítette meg az ICI Interaktív meteorológia mérőállomásának kamerája.

A délnyugati területeken 10 óra körül megszűnt a havazás, másutt azonban kitartóan folytatódott a csapadékhullás. Nem csak Magyarországon, hanem Szlovákiában és Lengyelország déli részén is havazik, megnehezítve ezzel a külföldi sípályákra igyekvők utazási feltételeit.

Délelőtt is folyatódott a télies időjárás, az ország nagy részén hullott a hó, de a déli, délkeleti határszélen egyre nagyobb területen vette át a helyét a havas eső, eső. A Dunántúl nyugati részén és északkeleten élénk széllökések rontották a közlekedési viszonyokat.

Csütörtökön este indult meg a csapadékhullás, dél felől egyre nagyobb területre terjedt ki, kezdetben még mindenhol havazott. Péntek reggelre vált országossá a csapadékhullás.

Békésszentandráson már több centiméteres a friss hótakaró

Az ICI Interaktív meteorológia mérőállomásának kameraképe péntek reggelről
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat