2020. február 28., Ákos, Bátor

Sokfelé esett az országban


ICI Interaktív Zrt. - 2012. február 19., vasárnap, 11:00

Vasárnap estétől egyre többfelé alakult ki csapadék az érkezett hidegfront hatására, ami még zömmel eső formájában hullott. Ma már egyre inkább havas eső, hó várható.

Hosszan átszelte Európát az a hidegfront, amely vasárnap este és hétfőn hazánk időjárását is meghatározza. A front vonala vasárnap kora délután nagyjából a Baltikumtól Lengyelországon át az osztrák-német határ és az Alpok mentén egészen a Pireneusokig húzódott, 4-5 óra magasságában már elérte a Bécsi-medencét és a Kisalföldet, majd tovább haladt kelet felé.

A front mentén többfelé esett az eső, havas eső, hó. Hazánkban a délután második felében kezdődött a csapadékhullás, előbb a Dunántúl északi felén alakult ki egyre többfelé eső, majd másutt is nagyobb területen kezdett esni, az Északi-középhegység térségében pedig a hó szállingózott. Az éjszaka folyamán tovább terjedt a csapadékzóna.

Csapadékra még hétfőn is több helyen van kilátás, főként a Dunától keletre és a Dél-Dunántúlon, és egyre inkább szilárd csapadékba (havas esőb, hóba) vált a csapadék. Ez az 1, 6 fokos csúcsértékek mellett általában olvadni fog, csak a hegyekben gyűlhet össze némi hó.

Vasárnap délután a hőmérő higanyszála a 11 fokot is meghaladta az Alpokalja térségében, az ICI Interaktív Meteorológia körmendi állomásán, és a Balaton környékén is több helyen 10 fokon tetőzött, míg északkeleten (Aggteleken) egész nap kevéssel fagypont alatt maradt a hőmérséklet. Az előttünk álló hét második felében a jelen számítaások szerint erőteljes melegedésre van kilátás, és nem lesznek ritkák a 10 fok feletti csúcsértékek a Dunántúlon.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat