2018. szeptember 20., Friderika

Sokakat megviselhet keddtől a fülledt nyár


ICI Interaktív Zrt. - 2012. július 22., vasárnap, 14:41

Hétfőn még sok napsütés, kellemes idő várható, keddtől azonban fülledtté válik a levegő a Kárpát-medence fölött. Markáns légköri frontok ugyan nem érkeznek, ám minden nap készülhetünk záporokra, zivatarokra – akár a trópusokon.

 

Egy, a hazánktól délnyugatra kialakult sekély ciklon áramlási mezejében keddtől nedves, ám meleg léghullámok érkeznek térségünkbe. Ennek eredményeképpen erősödik a nappali felmelegedés, többfelé a 30 fokot is meghaladja a délutáni órák hőmérséklete, ám a nyaralók nem élvezhetik majd zavartalanul a visszatérő nyári meleget. A fülledt időben szinte bárhol kialakulhatnak záporok, zivatarok, ezeket helyenként felhőszakadás, jégeső is kísérheti. Egyes területeken rövid idő alatt nagy mennyiségű csapadék is lehullhat, sajnos nagy az esélye, hogy ismét nagyobb károkról hallunk majd a híradásokban.

A levegő páratartalma tehát igen magas lesz, ezt talán még nehezebb elviselni, mint a száraz forróságot. Az időseket, szívbetegeket, a vérnyomáspanaszokkal élőket és a légzőszervi rendellenességekben szenvedőket viselheti meg legjobban ez a megterhelő időjárás, a zivatarokban pedig az asztmások állapota romolhat erősebben. A legjobb, ha folyamatosan erősítjük immunrendszerünket, sokat pihenünk, és ha csak lehet, kerülünk mindenféle fizikai megterhelést!

Fotó: Csejtei Nusi

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat