2018. augusztus 17., Jácint

Skandinávia felől jön az újabb havazás


ICI Interaktív Zrt. - 2012. február 13., hétfő, 14:48

A Norvég-tenger térségében már fejlődik az a ciklon, amely Skandináviát és Északnyugat-Európát átszelve szerdán érkezik meg a Kárpát-medencébe. Frontzónáját kiadós havazás és szélvihar kíséri.

Szerdán északnyugat felől egy markáns ciklon éri el Közép-Európát, és a képződmény várhatóan hazánkban is nagy területen okoz kiadós havazást. Ezúttal az északi országrészben várható a legnagyobb mennyiség, itt több helyen 5-10 cm, de északkeleten akár 15 centit meghaladó hó is hullhat. Mindez pedig komoly hófúvásokkal párosulhat, hiszen szerdán megerősödik, gyakran viharossá fokozódik a délnyugati szél, míg csütörtökön az északnyugatira forduló szél hordhatja a havat - noha ekkor már megszűnik a csapadék.

A ciklon egyúttal az enyhébb légtömegeknek is teret enged, amit jelez, hogy szerdán a nyugati, délnyugati megyékben már havas eső, eső is eshet. Csütörtökön átmenetileg ugyan ismét hidegebb levegő áramlik térségünkbe 1500 méteren, a folytatásban azonban fokozatos melegedés valószínű, egyre többfelé emelkedik fagypont fölé a csúcshőmérséklet, és az éjszakák is enyhülnek.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat