2019. augusztus 21., Sámuel

Síelésre alkalmas hó Ausztriában


ICI Interaktív Zrt. - 2009. október 15., csütörtök, 09:44


Címkék: , , ,Ausztriában sokfelé beköszöntött az igazi tél. A hegyekben több 10 centiméter friss hó hullott, és a hazánkhoz legközelebb, Soprontól mindössze 60 kilométerre fekvő hegy, a Schneeberg csúcsait is hó borítja.

Az elmúlt napokban a Kárpát-medencétől északkeletre található ciklon alakította hazánk és egész Közép-Európa időjárását. A ciklon nyugati oldalán erős, többfelé viharos északnyugati szél kíséretében hideg, sarkvidéki levegő áramlott a kontinens középső területei fölé.

A ciklon területén sokfelé csapadékos az idő, ami a hideg levegő hatására a nagyobb hegyekben hó formájában hullik.

A hazánkhoz legközelebb fekvő 2000-es csúcs, a 2075 méter magas Schneeberg, csupán 60 km-re fekszik Soprontól, így a városból tiszta időben jól látható a jellegzetes hegy, amelynek tetejét az elmúlt napok télies időjárásnak köszönhetően több centiméteres hóréteg borítja.

Igaz a téli sportokhoz, szánkózáshoz vagy síeléshez itt még kevés a hó, de igazi téli élményt jelenthet a kirándulás a térségben.

Schneebergtől távolabb, Tirol és Karintia gleccserein 40-90 centiméter friss hó hullott az elmúlt napokban. De nem csak a gleccserpályákon találhatunk síelésre alkalmas havat, Obertauern síterepein is több mint fél méter friss hó esett.

A korai havazásnak köszönhetően a hétvégén Stájerország és Karintia néhány sípályája már megnyitja kapuit a nagyközönség előtt is.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat