2018. szeptember 21., Máté

Sándor, József és Benedek „zsákja” már megérkezett?


ICI Interaktív Zrt. - 2016. március 17., csütörtök, 14:57

„Sándor, József, Benedek – zsákban hozzák a meleget” – legalábbis a mondás szerint. Vajon az időjárás is így gondolja? Megmarad a tavaszias idő, vagy jön az újabb télies fordulat? A cikkből megtudhatjátok!

"Sándor, József, Benedek - zsákban hozzák a meleget" és "Sándor napján megszakad a tél" - áll a népi mondókákban. A télies március 15-e után egyértelműen javult az időjárási helyzet, 17-én már országszerte a tavaszias idő uralkodott. A napsütéses időben viszonylag kellemes hőmérsékleti csúcsértékeknek örülhettünk. Mondhatni, idejében megérkezett a tavasz. De vajon mi várható a folytatásban?

Előreláthatóan a tavaszias idő megmarad a következő napokban is, így sok napsütésre, és nagyrészt csapadékmentes időre készülhetünk. Szombaton egy gyenge hidegfront hatására átmenetileg visszaeshetnek a csúcshőmérsékletek, néhol egy-egy futó zápor is előfordulhat, azonban vasárnaptól ismét magasabb napi maximális hőmérsékletekre van kilátás.

A várható időjárás 2016. március 18-24. között

Érdemes a következő napokban sok időt a friss levegőn tölteni, túrázni, kerékpározni, azonban nem szabad megfeledkezni a réteges öltözködésről, hiszen reggel még alacsony lesz a hőérzet, nagy a megfázásveszély. Esténként és reggelente többeknél jelentkezhetnek ízületi panaszok. A panaszok enyhítésének érdekében a csalánlevél főzetéből készült borogatást célszerű alkalmazni. Szombaton görcsös panaszok jelentkezhetnek, az érintettek számára ajánlott a borsmenta tea fogyasztása.

Tavaszias idő várható a következő napokban is

Iratkozzon fel ingyenes napi hírlevelünkre, és tudja meg első kézből, mi vár Önre, hogy időben felkészülhessen az Önt érintő, időjárás okozta hatásokról!

Friss humánmeteorológiai információkért és előrejelzésért, valamint további tanácsokért ajánlott felkeresni a www.meteoklinika.hu weboldalt, ahol az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásáról bővebben is tájékozódhat.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat