2020. február 24., Szökőnap

Részleges holdfogyatkozás volt csütörtök este


ICI Interaktív Zrt. - 2019. január 31., csütörtök, 00:15

Csütörtökön este részleges holdfogyatkozást figyelhettünk meg, amiről Németh István olvasónk egy szép videót is készített.

A részleges holdfogyatkozást a Föld nagy részéről figyelemmel lehetett kísérni, Magyarország teljes területén látható volt. A fogyatkozás mértéke 2%-osnak adódott, és naplemente után, nagyjából fél 10 körül tették megfigyelhetővé a látási viszonyok, a legnagyobb elsötétedés pedig 10 óra után jelentkezett.

Holdfogyatkozás telihold idején figyelhető meg, amikor is a Föld árnyéka a Nap által megvilágított Hold felszínére vetül, ezért a Föld árnyékos, éjszakai oldalán élők számára úgy látszik, mintha "elfogyna" a telihold. 

2013-ban még lesz két részleges, legközelebb 2014. április 15-én pedig egy teljes holdfogyatkozás is, amit hazánk területéről megfigyelhetünk. 

Az alábbi videót Németh István olvasónk küldte:

Forrás: youtube.com
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat