2019. június 20., Rafael

Rekord vastag a hóréteg a mátraszentistváni sípályán


ICI Interaktív Zrt. - 2013. február 24., vasárnap, 15:09

Mátraszentistvánon 2004-ben nyílt meg a sípálya, és a kezdetek óta ott még sosem volt ilyen vastag a hótakaró.

Pénteken egy mediterrán ciklon hatására intenzíven és hosszantartóan havazott az Északi-középhegység térségében is, a magasabb részeken pedig a hőmérséklet is kedvezett ahhoz, hogy tovább hízzon a már akkor is tekintélyes hótakaró. Átlagosan 28 cm friss hó hullott a sípark területén szombat estig, így több helyen már csaknem két méteres a hóvastagság. A sípálya hivatalos oldala szerint a hótakaró átlagosan 80 cm-es az alacsonyabban fekvő részeken, és nagyjából 195 cm-es a nagyobb tengerszint feletti magasságon, sőt, néhány helyen a 2 métert is eléri - erre a 2004-es nyitás óta nem volt példa.

A síelők örömére az összes pálya üzemel, a friss havon pedig kiválóan lehet sportolni. Kékestetőn 91 cm hó van, ez mind természetes úton jött össze, de szombaton délután már ott is fagyott esőre váltott a havazás, este pedig havas eső hullott, fagypont körüli 2 méteres hőmérséklet mellett. Vasárnap már az egész Északi-középhegység területén esősre fordult az idő, de a Kékestetőn még délután is havas eső esett.

Érdemes még kihasználni a havas pályákat, ugyanis a következő napokban a magasabb hegyeinkben is megkezdődik majd az enyhülés, hiszen közeleg a tavasz. A következő napokban eleinte még nedves, aztán egyre szárazabb, és egyre enyhébb légtömegek érkeznek hazánkba.

Forrás: sipark.hu, sielok.hu

 

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat