2018. szeptember 21., Máté

Rekord mennyiségű esőt hozott Japánra a tájfun


ICI Interaktív Zrt. - 2011. július 18., hétfő, 10:31

Kedden ért partot Japánban a Ma-on tájfun. A szélrohamok mellett a helyenként rendkívül nagy esőzés okoz gondokat, a légi közlekedés átmenetileg szünetelt.

Japán legdélebbi főszigetét, Kyushu-t kedden érte el a Ma-on tájfun középpontja, de a felhőzet már egy nappal megelőzte azt. A Kochi tartományban lévő Umaji faluban egy nap alatt 730 mm eső hullott a newsonjapan.com tudósítása szerint. Ez több, mint a budapesti éves átlag, de még az ottani júliusi átlagnak is bő másfélszerese. A folyók gyorsan megáradtak. A part mentén eleinte 150 km/órás szél is előfordult, de kedd este a tájfun gyengülése miatt a szél fokozatos mérséklődése várható.

A Japán Meteorológiai Ügynökség előrejelzése szerint Honshu fősziget keleti partjain 800 mm feletti csapadékra lehet számítani szerdáig. A Ma-on legyengülve eleinte északkeleti irányba halad tovább, majd keletre fordul. Tokiót 150 km-re közelíti meg, a fővárost elsősorban a viharciklon csapadéksávja érintheti, de ott veszélyre nem kell számítani.

Kedden a japán légitársaság, az All Nippon Airway 300 járatát kellett törölni az ítéletidő miatt.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat