2018. szeptember 24., Gellért

Rekord meleget mértünk a fővárosban


ICI Interaktív Zrt. - 2012. június 19., kedd, 14:58

Több fővárosi mérőműszerünk is magasabb értéket mutatott kora délután a június 19-re vonatkozó napi rekordnál. Később hivatalosan is megdőlt mind a budapesti, mind az országos rekord.

frissítés: 19:00 - Hivatalosan is megdőlt mind a budapesti, mind az országos napi melegrekord. A fővárosban 34,8 fok az új rekorder, míg az új országos érték 35,5 fok, amelyet Bugacon mértek.


Budapesten a 18. kerületben kihelyezett mérőműszereink kora délután több helyen is meghaladták a mai napra (június 19-re) vonatkozó napi rekordot.  Ezen a napon eddig 1986-ban volt a legmelegebb a fővárosban, akkor a hivatalos mérések szerint 33,6 fokig emelkedett a hőmérséklet (OMSz adat).

A több napja tartó kánikulában ma délután a Pestszentlőrinc-Pestszentimrén kihelyezett másfél tucat mérőműszerünkből több esetében is túlszárnyalta ezt az értéket a hőmérő higanyszála néhány tized fokkal.

Mindeközben az ország más pontjain is tombolt a kánikula. Műszereink szerint 34 fok fölé melegedett a levegő például Gyöngyösön és Békésszentandráson is. Az napi országos rekord 35,3 fok, amit Miskolcon regisztráltak bő 4 évtizeddel ezelőtt. A hőmérséklet mai tetőzésig nem kizárt, hogy ez az érték is meglesz az ország valamely pontján.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat