2018. szeptember 18., Diána

Rekord meleget mértünk az első hőségnapon


ICI Interaktív Zrt. - 2012. június 30., szombat, 16:23

A hőhullám első országos hőségnapján rekord meleget mértünk a fővárosban.

Kora délután a Budapest XVIII. kerületében kihelyezett mérőműszereink közül több is 36 fok fölötti értéket mutatott, a legmagasabb értéket pedig a Hunyadi Mátyás Gimnáziumon elhelyezett hőmérő regisztrálta több mint 37 fokkal. Június 30-án a fővárosban eddig sosem volt melegebb 36 foknál, amit még 1950-ben mértek, így 62 év után jó eséllyel megdőlt az erre a napra vonatkozó maximum rekord.

A Szahara felől érkező forró, száraz levegőnek köszönhetően a Kárpát-medence Európa egyik legmelegebb vidékének számít most, és az afrikai légtömegek még jó pár napig nem tágítanak.


Európa hőmérséklet eloszlása szombat kora délután.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat