2018. szeptember 20., Friderika

Reggel elázott a Bakony, most egyre többfelé csap le zivatar


ICI Interaktív Zrt. - 2012. július 29., vasárnap, 13:14

Az éjjel érkezett zivatarból ismét tetemes mennyiségű csapadék hullott a Bakony térségében. A délutáni óráktól kezdődően nyugat és délnyugat felől újabb vihargócok érkeznek.

Hajnali kettő óra után nem sokkal érkezett meg nyugat felől egy óriási zivatartömb a Bakony térségébe, mely előtte már a nyugati országrészben is sok esőt adott. Az ICI Interaktív Zrt. Bakonycsernyén kihelyezett műszere 33 mm csapadékot mért, ami annak volt köszönhető, hogy folyamatosan és nagy intenzitással 3 és fél órán keresztül hullott az égi áldás. A felhőszakadást heves villámtevékenység, időnként a viharost is megközelítő széllökés kísérte (szélmérőnk 51 km/órás széllökést is regisztrált).

A zivatar aztán a hajnali órákban a fővárost is elérte, Budapest több kerületében is égzengésre, felhőszakadásra ébredhettek a lakók. Pestszentlőrincen négy órán keresztül esett váltakozó intenzitással, melynek eredménye 17 mm lett.

Vasárnap az ország több pontján is heves viharokra számíthatunk.

Bakonycsernyei webkameránknak egy villámot is sikerült megörökítenie

A délutáni óráktól kezdődően a nyugati határt és Baranya megyét szinte egyidőben érte el két zivatarzóna. Eközben a Bakony térségében is újabb vihar alakult ki, mely lassan kelet felé mozog. 

A sat24 látható tartományban, helyi idő szerint 16:15-kor készült műholdképén szépen kirajzolódnak a magasra törő gomolyfelhők:

A zivatar hatására Bakonycsernyén és Móron rövid idő alatt több fokot hűlt a levegő:

Körmendre pedig így érkezett a heves zivatar délután:

A vihar alatt 20 fok alá hűlt itt a hőmérséklet.

Este fél 6 körül Heves megye északi részén, Tarnaleleszen jégesőt észleltek, közben pedig már Budapestet is elérte egy kisebb zivatarcella.

A felhőszakadás során a 18. kerületben pestszentlőrinci csapadékmérőnk kereken 30 mm esőt mért eddig a mai nap során, viszonylag "szépen" elosztva: a fele reggel esett, a fele koraeste. A délutáni zivatarban aprószemű jég is esett a kerületben.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat