2018. szeptember 21., Máté

Ragyogó idő a mediterrán térségben


ICI Interaktív Zrt. - 2010. augusztus 4., szerda, 15:23

Habár nálunk változékonyra fordult az időjárás, a mediterrán országokban semmi sem zavarja a szikrázó napsütést. A fürdőzéshez minden feltétel adott, a Földközi-tenger 25, 26 fokos.

A Brit-szigetek térségében egy markáns ciklon örvénylik, amely kiadós esőzéseket okoz a szigetországban, így aki oda készül a következő napokban az esőkabátot mindenképpen csomagolja el.

Csapadékos idővel pénteken és szombaton a kontinens középső részén találkozhatunk, hazánkon kívük még Németországban, Lengyelországban, Ausztriában és Olaszország északi tájain is záporok, zivatarok tarkítják az időjárást. A csapadék jelentősen lehűti a levegőt, Németországban és Ausztriában 20, Lengyelországban 25, Észak-Olaszországban 27 fok körüli hőmérsékletek várhatók a hétvégén.

A kontinens déli részén anticiklonális hatások alakítják az időjárást. Igazi nyaralóidő várható a Földközi-tenger mentén, Spanyolországtól Olaszország déli részén át egészen Görögországig.

Spanyolország délnyugati részén a szikrázó napsütésben a hétvégén 40 fok fölé melegszik a levegő, de a spanyol fővárosban Madridban is 35 fokos forróságra kell készülni. A kedvelt nyaralóhely, Mallorca zavartalan napsütéssel és 30 fok körüli hőmérsékletekkel fogadja a nyaralókat. A Földközi-tenger 26 fokos a térségben.

Olaszország déli részén is sok lesz a napsütés, de nem kell elviselhetetlen forróságtól tartani. A hőmérséklet csúcsértéke 28, 30 fok körül alakul. A Földközi-tenger itt is 26 fokos.

Sok magyar kedvelt úticélja Horvátország. Pénteken az ország északi részén sokfelé kell heves záporokra, zivatarokra számítani, az ország déli csücskében napos idő várható. A borongós, csapadékos idő miatt pénteken általában 23, 24 fok körüli hőmérsékletek várhatók. Szombattól aztán kisüt a nap, a többórás szikrázó napsütést csak gomolyfelhők zavarják. Napról-napra melegszik a levegő, szombaton 27, 28 fok, vasárnap már 30 fok körüli értékek, hétfőn pedig szinte mindenhol 30 fok fölötti hőmérsékletek várhatók. Az Adriai-tenger 24, 25 fokos.

Görögországban nem kell záporoktól tartani. Szikrázó napsütés várható a hétvégén, 30, 35 fok körüli maximum hőmérsékletekkel. Az Égei-tenger 26 fokos, míg a Földközi-tenger Ciprusnál 29 fokig melegedett.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat