2019. június 17., Laura

Csak a felhők gyűlnek március 15-e fölé

Az elmúlt években március 15-én többször, és többféleképpen megtréfált már bennünket a szeszélyes tavaszi időjárás. Lássuk, az idei a nemzeti ünnepen ezúttal milyen idővel kecsegtet a március. Részletek a cikkben!


Fokozódik a pollenterhelés?

Ahogy az minden tavasszal lenni szokott, már idén is megkezdődött a pollenszezon. Egyes növények virágpora már tüneteket okozó mennyiségben van jelen a levegőben. Hogyan alakul a pollenterhelés a következő napokban? A cikkből kiderül!


Elindult az idei pollenszezon!

Idén február közepén elkezdődött a pollenszezon, ráadásul egyes virágporok már tüneteket okozó mennyiségben vannak jelen a levegőben. Ezt egyébként a hetek óta tartó, átlagosnál enyhébb időjárásnak köszönhetjük, a növények tehát úgy tűnik, idén hamarabb térnek magukhoz.


Hazánkban is beindult, Németországban pedig nagy területen virágzik a nyírfa

Az allergiaszezon immár menthetetlenül beindult, nálunk jelenleg a nyár, az éger és a ciprusfélék mellett egyre többfelé a nyírfa pollenjei okozzák a legtöbb tünetet. Németországban már nagy területen elkezdődött a nyírfa virágzása.


Virágzik a mogyoró és az éger Németországban

Németországban az elmúlt hetek enyhe időjárásának köszönhetően többfelé virágzásnak indult a mogyoró és az éger, pollenjeik már mérhető mennyiségben vannak jelen a levegőben.


Nem kedvez a szénanáthának a hirtelen beköszöntő nyár

A hét második felében erőteljes melegedés kezdődik, hétvégére a nyárba csöppenünk. Noha sokan vártuk, a meleg, napos idő kellemetlenségeket is tartogat.


Extrém terhelés, több napos kettősfronti hatás indul

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.


Pollenallergia

Magyarországon legalább két millióan szenvednek valamilyen allergiában.