2018. szeptember 23., Tekla

Péntektől felfrissül az idő


ICI Interaktív Zrt. - 2014. június 11., szerda, 17:09

A vasárnap óta tartó hőhullám szerdán érte el tetőpontját, de még csütörtökön is sokfelé lesz melegebb 30 foknál. Ezt követően felfrissül az idő, ami egy hidegfrontnak köszönhető.

2014 első igazi hőhulláma mindjárt hozott is egy budapesti melegrekordot, június 10-én ugyanis a hivatalos adatok szerint még sosem volt ilyen meleg Budapesten, mint tegnap. Ekkor Újpesten 36,3 fokig melegedett a levegő, ami jelentősen meghaladja a korábbi, 34 fokos pestszentlőrinci csúcsot. 

A hőség országosan szerdán tetőzött, a lehűlést hozó hidegfront azonban csak péntekre hozza meg az érezhető változást. Akkor már jó 6-7 fokkal hűvösebb lesz, és így már a kellemes tartományban alakul a hőmérséklet. Ezzel együtt a változékonyság is növekszik, de alapvetően egy kevésbé megterhelő időszak következik. A reggelek is hűvösebbre fordulnak, de nagy hidegtől akkor sem kell tartani, sőt, az átmelegedett lakásokat is le lehet hűteni.

Az aktuális időjárás élettani hatásairól, illetve jótanácsokról a Meteo Klinika oldalán lehet tájékozódni.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat