2018. szeptember 23., Tekla

Pénteken beköszönt a tél


ICI Interaktív Zrt. - 2012. november 29., csütörtök, 14:37

Pénteken már a múlté lesz a tavaszias enyheség, egy hidegfront meghozza a telet a Kárpát-medencébe.

Este éri el a Kisalföldet az a markáns hidegfront, amely meghozza a telet a Kárpát-medencébe. A hidegfronttal gyakorlatilag két évszakot vált hirtelen időjárásunk, hiszen szerdán még a 20 fokot közelítette helyenként a hőmérséklet, kedden pedig megdőlt a budapesti napi melegrekord is. Ma délután is többfelé érte a 15, 16 fokot a hőmérséklet. Pénteken azonban már mindez a múlté lesz, mintegy 10 fokkal hűl le a levegő. Mindössze 3, 9 fok várható, ami közelítőleg megfelel az ilyenkor megszokottnak. A hidegérzetet az erős szél is fokozza majd, főként a Dunántúlon. Érdemes tehát elővenni a téli kabátokat.

A hidegfrontból pénteken még zömmel esőre lehet számítani, elsősorban délen és keleten. Napközben legfeljebb a Dunántúli-középhegység és a Mecsek térségében alakulhat ki havas eső, hózápor, de este délnyugaton már síkvidéken is keveredhetnek hópelyhek az esőbe.

December elején aztán tovább áramlik a hideg levegő térségünkbe. Szombat reggel már megjelennek a hajnali fagyok, amelyek aztán egyre nagyobb területre terjednek ki a napokban. Közben a csúcshőmérsékletek is egyre alacsonyabbra szállnak, a jövő héten néhol akár már egész napos fagy sem kizárt.

A hideg levegő nem szárazan érkezik, több alkalommal valószínű csapadék. Ez eleinte még inkább csak nyugaton és a hegyekben, majd keleten is havas eső, hó formájában fog hullani - a mennyiség azonban még igencsak kérdéses.

 

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat