2018. szeptember 26., Jusztina

Partot ér Mexikónál a Bud


ICI Interaktív Zrt. - 2012. május 24., csütörtök, 10:29

A Bud átmenetileg hármas erősségű hurrikánná fejlődött, és rövidesen partot és Mexikó nyugati partvidékén.

A Csendes-óceán keleti medencéjében május 15-én vette kezdetét a hurrikánszezon, és azon a napon meg is jelent az első trópusi vihar, az Aletta.  Az Aletta a nyílt vízen maradt, a most hétfőn megjelent újabb képződmény, a Bud azonban Mexikót vette célba.


A Bud a GOES műhold infravörös felvételén május 24-én 7:30 UTC-kor. (goes.noaa.gov)

A Bud az elmúlt 24-36 órában intenzív fejlődésnek indult, és csütörtök délelőtt a szezon első hurrikánjává erősödött, míg péntek reggel átmenetileg a Saffir-Simpson skála hármas fokozatát is elérte: 185 km/órás átlagszeleit 220 km/óra feletti lökések kísérték.  A ciklon észak-északkeleti irányban halad, középpontjában a légnyomás 964 hPa-ig süllyedt, és szombatra virradóan eléri a mexikói partokat, ezért hurrikánriasztás lépett érvénybe Puerto Vallarta, Manzanillo térségben.

Mindeközben a pacifikus medence másik felében is megjelent az első tájfun. A Sanvu Japántól több 100 km-re délre, a Mariana-szigetek közelében jelent meg, és nem is veszélyezteti a szigetországot.  Olyan kisebb szigetek, mint Iwo To és Chichi Jima azonban az útjába kerülnek, ahogy északkelet felé kanyarodik majd. Az előrejelzések szerint 185-190 km/órás maximális széllökések és kiadós esők kísérhetik a Sanvut.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat