2019. augusztus 21., Sámuel

Özönvíz van Dél-Koreában


ICI Interaktív Zrt. - 2011. július 27., szerda, 09:40

Az elmúlt két napban heves esők áztatták Dél-Koreát, már több száz milliméter csapadék esett, földcsuszamlások is kialakultak.

Az alig két napja tartó ítéletidőben hihetetlen mennyiségű csapadék áztatta a térséget. Chuncheonban 48 óra alatt mintegy 260 mm eső esett, míg Szöulban a helyi idő szerint kedd délután kezdődött esős időben, mindössze 17 óra leforgása alatt már 400 mm-t is regisztráltak (ez több mint a július havi átlag, az éves összeg harmada). Az ország északi területein péntekig helyenként még további hasonló mennyiségű csapadékra számítanak. A koreai meteorológiai szolgálat szerint az ország déli és középső vidékein, valamint Szöul körzetében néhol 110 mm/órát meghaladó intenzitással zuhogott az eső, amire évszázadonként egyszer vagy kétszer van példa.


Elöntött utak Szöulban (YonhapNews)

Földcsuszamlás alakult ki Szöulban és a fővárostól mintegy 100 km-rel északkeletre fekvő Chuncheon hegyvidéki területén. Utóbbi vidéken a sárlavina szállodákat, éttermeket és kávéházakat is elöntött. Szintén földomlás okozott katasztrófát egy eldugott faluban a Koreai-félsziget déli csücskén, ahol 20 lakóépületet temetett be a sár. Eddig már legalább 18-an életüket vesztették.

Az esőzések miatt áradások, áramkimaradások is voltak, és a közlekedésben is káosz alakult ki. Országszerte mintegy 36 főutat érintettek az áradások, Szöulban közel 700 otthonba tört be a víz.


Elöntött utak Szöul városában (guardian.co.uk, Yonhap/Reuters)
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat