2018. július 22., Magdolna

Özönvíz sújtotta Zala megyét


ICI Interaktív Zrt. - 2014. október 22., szerda, 16:56

A kedd este érkezett markáns hidegfront nem fukarkodott a csapadékkal: a Dunántúl egyes részeire pár óra alatt két teljes havi eső zúdult le!

Kedden késő este rendkívül erős hidegfront érte el nyugati tájainkat, ami szerdán végigsöpört az országon. A front viharos, sőt orkán erejű széllel meghozta a sarkvidéki eredetű hideg levegőt, véget vetve ezzel a szokatlanul enyhe, kellemesen napos októberi időnek.

Nemcsak szél és lehűlés, hanem sokfelé jelentős mennyiségű eső is járt mindehhez, főleg a dunántúliak kaptak özönvizet a nyakukba. Az ICI Interaktív Meteorológia országosan működtetett állomáshálózatának tagjai közül Zalakaroson mértük a legtöbb csapadékot. Ott néhány óra leforgása alatt egészen hihetetlen, több mint kéthavi mennyiségnek megfelelő, 82 mm eső került a csapadékmérőbe. A felhőszakadásokat erős, viharos szél kísérte, a délutáni 9 fok mellett nem éppen ideális kirándulóidő uralkodott a környéken.

De nem sokkal jobb a helyzet az ország más részein sem, és a következő napokban sem nyugszik meg az idő. 

A részletes, folyamatosan frissülő prognózisokat a Előrejelzés oldalunkon lehet nyomon követni.

Extrém időjárási hatások terhelik szervezetünket is - sok hasznos tanács, frontelőrejelzés a Meteo Klinika oldalán található!
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat