2020. január 21., Ágnes

Özönvíz és ítéletidő volt Budapesten!


ICI Interaktív Zrt. - 2019. január 31., csütörtök, 00:17

Brutális felhőszakadás okozott a fővárosban többfelé özönvizet 2014. augusztus 6-án, szerda délután. Az alig egy óra alatt lehulló rendkívüli – majdnem egyhavi! – csapadék a közlekedést is többfelé megbénította. Cikkünk látványos képekkel és videóval olvasható!

Az elmúlt hetek időjárása alapján szinte már menetrendszerűnek mondható felhőszakadás csapott le Budapestre 2014. augusztus 6-án, szerda délután. A fővárostól keletre délután 2 óra után több zivatarcella is kipattant, amik aztán egy elképsztő erejű ún. multicellás zivatarrá összeállva fél 4 körül értek el Budapest keleti határára. A vihar nem a nagyméretű jégesőről, vagy az orkán erejű szélről, hanem az idei év egyik legnagyobb felhőszakadásáról lesz emlékezetes: az ICI Interaktív Meteorológia XVIII. kerületben lévő mérőállomása alig háromnegyed óra leforgása alatt 35 milliméternyi csapadékot regsztrált. Ezzel, valamint a reggeli, és a délutáni felhőszakadást követő újabb záporból kevesebb, mint egy nap alatt 50 milliméternyi eső zúdult Dél-Pestre. Ez megegyezik a fővárosban augusztusban megszokott átlagos havi csapadékmennyiséggel! A villámárvíz a közlekedést is megbénította: a XVIII. kerületben közlekedő 50-es villamos például nem tudott közlekedni, mert a sínek több helyen is víz alá kerültek.

Az ICI interaktív Meteorológia a Budapest XVIII. kerületi mérőállomásán 2014. augusztus 6-án, szerdán mért napi csapadékmennyiség. A délután 4 és 5 óra közötti felhőszakadásból 35 milliméternyi csapadék esett!

Következzen tehát képes beszámolónk a rendkívüli viharról. A fotókat Ruzsa István készítette, köszönjük!

 

Az ICI Interaktív Meteorológia Budapest XVIII. kerületi webkamerájának filmje 2014. augusztus 6-a, szerda 15:45 és 16:45 óra között.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat