2019. május 22., Júlia, Rita

Ősszel tért vissza a nyár Sydneybe


ICI Interaktív Zrt. - 2010. április 24., szombat, 17:01

Kánikula volt szombaton Ausztrália legnagyobb városában, pedig itt az óceán hűtő hatása miatt nyáron sincs mindig hőség. Ősz második felében a 30 fok feletti hőmérséklet errefelé ritkaságnak számít.

88 éve nem volt ilyen meleg április végi nap Sydneyben. Kora délután a hőmérő 31 fokot mutatott, amely kilenc fokkal magasabb az ilyenkor megszokottnál, sőt a nyár közepének számító januári átlagos nappali értékeket is 3 fokkal felülmúlja.

A nagy hőség annak köszönhető, hogy Sydneytől északkeleti középponttal egy anticiklon épült ki. Hatására a térségben folyamatos északnyugati áramlással a belső sivatagi területekről száraz, meleg levegő érkezik. Az északnyugati szél hatására a város klímájára jellemző erős óceáni hűtőhatás sem érvényesült, így a késői dátum ellenére is kánikula tudott kialakulni. Az alacsony páratartalom miatt ezt a meleget sokkal jobban lehet tűrni, mint a januári 27-29 fokot magas páratartalom mellett.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat