2019. június 17., Laura

Orvosmeteorológia - szombaton kettős, vasárnaptól hidegfronti hatások


ICI Interaktív Zrt. - 2018. április 15., vasárnap, 02:38

A hétvégén is lehangoló, csapadékos időre készüljünk, ami kedvünket szegheti, és emellett a fronthatások sem kímélik szervezetünket.

Szombaton kettős fronthatás nehezíti az életünket, mind a meleg-, mind a hidegfront érzékenyek tapasztalhatnak panaszokat. Ilyenkor gyakori a migrénes fejfájás, koncentrációs nehézségek, de emésztési zavarok, puffadás is előfordul. Fogyasszunk rendszeresen paradicsomot, friss zöldségeket, és élvezzük jótékony hatásaikat. Továbbra is marad a borús, esős, lehangoló idő. Tovább melegszik azonban a levegő, a keleti országrészben már 10 fok körül alakul a csúcshőmérséklet.

A közlekedők vizes, csúszós utakra készüljenek, a gyalogosan közlekedők esernyőt, esőkabátot vigyenek magukkal. Estétől nyugaton már ismét havas esőbe, havazásba válthat az esőzés. Óvatosan közlekedjenek.

Az esős, enyhébb időben tovább olvad a megmaradt hótakaró, a folyókon újabb árhullámok várhatók, és a belvíz is károkat okozhat.

Vasárnap és hétfőn hidegfronti hatások érvényesülnek, hétfőn a szél is megerősödik. A frontérzékenyek fejfájást, ízületi és izomfájdalmakat, fokozódó görcshajlamot tapasztalhatnak. Marad a borult idő, és vasárnap már egyre többfelé kell havas esőre, havazásra számítani. Hétfőn országszerte várható havazás, és az erős szél miatt hófúvás sem kizárt. Hétfőn többfelé már ismét kevéssel fagypont alatt marad a hőmérséklet.

Fokozott figyelemmel közlekedjünk az utakon, a vizes, havas, csúszós utak, hétfőn az erős oldalszél csökkenti a jármű menetstabilitását. Ne hagyjuk otthon az esernyőt, öltözzünk melegen, rétegesen, különösen hétfőn, mert a szeles időben néhány fokkal alacsonyabb lehe hőérzetünk a ténylegesnél.

A napfény hiánya kedvezőtlenül hat kedélyállapotunkra, fáradtnak, kedvetlennek érezhetjük magunkat, nő a depresszióra való hajlam. Lehetőség szerint próbáljunk aktívan pihenni, valami elfoglaltságot találni, például végezzünk egy kis testmozgást, ettől ugyanis frissebbnek érezzük majd magunkat.

Hangulatunkat az étrendünkkel is javíthatjuk, válasszuk a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, tápláló ételeket. Válasszuk a B1-, D- és E-vitamint, kalciumot és magnéziumot tartalmazó ételeket. Ezek megtalálhatók a friss zöldségekben, gyümölcsökben, a hüvelyesekben, a halakban, a húsokban, a tojásételekben, a tejtermékekben és az olajos magvakban.

Ha szeretné, olvassa el a többi humánmeteorológiával kapcsolatos cikkünket is, ez esetben kattintson ide, ha viszont szeretné igénybe venni időjárás-érzékenység vizsgálatunkat Meteo Klinikánkon, akkor kattintson ide!
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat