2019. augusztus 24., Bertalan

Orvosmeteorológia – szerdán szeles, hideg idő


ICI Interaktív Zrt. - 2019. január 28., hétfő, 01:18

Szerdán gyenge hidegfronti hatással kell számolnunk. Hatására - amellett, hogy elszórtan még kialakul kisebb csapadék - fejfájás, izomgörcsök jelentkezhetnek az arra érzékenyeknél.

Szerdán gyenge hidegfronti hatás várható. A frontérzékenyek fejfájásra, ízületi és izomfájdalmakra panaszkodhatnak. Eleinte még sokfelé várható eső, majd fokozatosan megszűnik a csapadék. Marad a felhős, többfelé borult idő. Élénk, időnként erős lesz a légmozgás, a fokozottan érzékenyeknél ezért szédülés jelentkezhet.

Csütörtökön számottevő fronthatásra nem kell számítani. A mérséklődő légmozgás, valamint a több-kevesebb napsütés jó hatással lesz közérzetünkre. Azonban a levegő hőmérséklete tovább csökken, hétvégén az ország nagy részén csupán 0 fok körül alakul a nappali maximum.

Egyre hidegebb időre készülhetünk az elkövetkező napokban, eleinte helyenként, majd egyre többfelé már a sokéves átlag alatt marad a csúcshőmérséklet. Télikabátot, sapkát, sálat, kesztyűt viseljünk, mert a megélénkülő, megerősödő szélben hőérzetünk alacsonyabb lesz. Többfelé lesz szükség az esernyőre, esőkabátra is. A hideg, szeles időben is figyeljünk a megfelelő folyadékfogyasztásra, mert bőrünk ilyenkor hajlamos a kiszáradásra. A folyadékszükséglet egy részét helyettesíthetjük teákkal, a téli időszakban mindenképpen jól esik egy forró ital, mely belülről is felmelegít minket.

Ha szeretné, olvassa el a többi humánmeteorológiával kapcsolatos cikkünket is, ez esetben kattintson ide, ha viszont szeretné igénybe venni időjárás-érzékenység vizsgálatunkat Meteo Klinikánkon, akkor kattintson ide!
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat