2020. február 24., Szökőnap

Orvosmeteorológia – a hétvégén a gyakori frontátvonulás követel nagyobb figyelmet


ICI Interaktív Zrt. - 2010. január 28., csütörtök, 14:34

Az előttünk álló hétvégén a gyakori frontátvonulás erősen megterhelheti szervezetünket.

Pénteken és szombaton kettősfronti hatásra kell számítani. Hatására az arra érzékenyeknél vérnyomás-ingadozás, alvási nehézségek, koncentrálási zavarok léphetnek fel. Egyesek kellemetlen fejfájást, kimerültséget tapasztalhatnak. Felerősödhetnek a migrénes fejgörcsök is. A reakcióidő csökkenése fokozott figyelmet követel a közlekedőktől.

Vasárnap az átvonuló hidegfront hatására az említett tünetek enyhülését várhatjuk. Viszont a megerősödő északnyugati szél fokozhatja a reumatikus fájdalmakat.

Az időjárási frontok élettani hatásainak csökkentésére fontos, hogy figyelmet fordítsunk a kiegyensúlyozott táplálkozásra, a vitaminok pótlására, regenerációra.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat