2018. július 20., Illés

Orkán erejű viharciklon érkezik a németekhez


ICI Interaktív Zrt. - 2013. november 14., csütörtök, 15:13

A legmagasabb fokozatú riasztást rendelték el a szakemberek Németország északi részén, hétfőn ugyanis orkán erejű széllel érkezik meg a Christian nevű viharciklon.

Egy rendkívül erős, mély ciklon alakult ki Skócia északi partjainál, ami hidegfrontjával hétfőn eléri Németország északnyuagti és északi részét. A Christian névre keresztelt, az előrejelzések szerint rendkívül erős és veszélyes ciklon 975 hPa-os középponti nyomással rendelkezik. A szakemberek szerint az Északi-tenger partján fekvő településeken lesz a legrosszabb a helyzet, oda orkán erejű, azaz 120 km/órás, vagy még ezt is meghaladó lökéseket produkáló szelet várnak a meteorológusok, és a legmagasabb fokozatú riasztást rendelték el. A Harz hegységben 150 km/órás lökés sem kizárt.

A viharciklon elhelyezkedése vasárnap délután - Forrás: wetteronline.de

Máshol is nagyon erős szél valószínű, egész Észak-Németországban figyelmeztetés van érvényben a viharos vagy erősen viharos kategóriába eső légmozgás miatt. A lakosságnak azt tanácsolják, hogy aki csak teheti, maradjon otthon, ugyanis rendkívül veszélyes lesz a szabadban tartózkodni.

A ciklon kelet felé halad, kedden érheti el Skandináviát, ahol még mindig nagyon erős állapotában vonulhat át. Christian egyébként mindössze 24 óra alatt alakult ilyen erőssé, egy napja még csak egy kicsi vihar volt Nagy-Britannia partjainál. 

A hétfőre vonatkozó szélriasztás Németországban - Forrás: wetteronline.de
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat