2020. január 26., Vanda

Óriási koronalyuk a Napon - VIDEÓ


ICI Interaktív Zrt. - 2013. július 31., szerda, 12:55

A Nap irányába állított SOHO űrszonda segítségével jól látható felvételt készítettek egy érdekes jelenségről: A Nap egy része sötétségbe borult.

A Nap északi pólusán júlis 13 és 18 között figyelték meg ezt a ciklikusan ismétlődő jelenséget, a koronalyukak előfordulását. A koronalyukak nyilvánvalóan a csillag felszínén alacsonyabb hőmérsékletet jelentenek és kevesebb anyagot is tartalmaznak.

Az ilyen területekről távozó részecskék háromszor gyorsabbak, mint az átlagos napszél esetén távozók, ezzel jelentősen megváltoztatják az űridőjárást.

A SOHO műhold 1995 óta működik, melynek célja a napfoltok detektálása és tanulmányozása.

forrás: http://www.space.com/22045-enormous-hole-in-sun-s-corona-probe-finds-video.html beágyazott videó: www.indavideo.hu
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat