2018. szeptember 20., Friderika

Óriási jégeső volt Argentínában


ICI Interaktív Zrt. - 2013. február 28., csütörtök, 15:02

Múlt vasárnap óriási jégeső csapott le az argentin üdülővárosra, Mar del Plata-ra.

A déli féltekén a nyár végén tart már az idő, de azért még előfordulnak heves zivatarok a térségben. A fővárostól, Buenos Airestől nagyjából 370 km-re délre, az Atlanti-óceán partján fekvő és közkedvelt stranddal rendelkező üdülőparadicsomban vasárnap délután heves zivatar alakult ki. A vihart erős szél, és golflabda nagyságú jég kísérte, óriási károkat okozva a városban.

A turisták kétségbeesve kerestek menedéket a jég elől, ami több autó szélvédőjét betörte, megtépázta a fákat és az épületekben is komoly károk keletkeztek. A leszakadt villanyvezetékek miatt hosszú ideig szünetelt az áramszolgáltatás is. Helyi idő szerint délután 3 órakor érkezett meg a vihar a városba, és nagyjából negyed óráig tartott. Hirtelen tört ki a zivatar, fél órával előtte pedig még 25 fok volt és verőfényes napsütés jellemezte a napot, ennek ellenére szerencsére személyi sérülésről nem érkezett jelentés. A hivatalos tájékoztató szerint 35 éve ez volt a legerősebb vihar a térségben. 

Képek a jégeső utáni helyzetről (losandes.com.ar):

Videó (globovision): Tormenta de granizo en Mar del Plata causa... 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat