2018. július 21., Dániel

Óriási jégeső csapott le Bajorországban


ICI Interaktív Zrt. - 2013. május 28., kedd, 11:14

A hétvégén Németország-szerte heves zivatarok alakultak ki, Bajorország térségét pedig felhőszakadások és jégesők is sújtották.

A hétvégén változékonyan telt az idő Nyugat-Európában, Németországban sokfelé zivatarok és heves viharok alakultak ki. Münchentől délre egy különösen erős cella fejlődött ki, amiből a felhőszakadáson kívül nagy mennyiségű jég is esett, beterítve ezzel a talajt. Több tíz percen át záporoztak a kis fehér golyók az égből, ráadásul olyan intenzitással, hogy olvadni sem volt ideje a jégszemeknek. Egyik-másik több centiméter átmérőjűre növekedett a felhőben, az utakat, járdákat és a mezőt pedig vastagon belepte a jégréteg. Az egész környék havas táj benyomását keltette, a közlekedés lelassult, a sofőrök inkább félreálltak addig, amíg a zivatar el nem vonult.

wetteronline.de

A dél-bajorországi Griesenhausenben még ennél is nagyobb károkat okozott a vihar, ott több centiméter vastagon borította be a jég a tájat. 5-6 cm átmérőjű jégszemeket is találtak a helyiek, több ház és autó rongálódott meg, és a kertekben is nagy pusztítást végzett a zivatar. A tűzoltók órákon át szivattyúzták a vizet a portákról és a pincékből. 

wetteronline.de

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat