2020. február 24., Szökőnap

Örvénylettek a felhők a Grönlandi-tenger felett


ICI Interaktív Zrt. - 2012. április 10., kedd, 13:03

Újabb látványos műholdképet örökített meg a NASA a Kármán-féle felhőörvényekről, Kamcsatkánál pedig a jégtáblák „örvénylettek”.

A NASA Aqua műholdja ismét egy csodálatos képen örökítette meg a Kármán-féle örvényeket. Ezúttal a Grönlandi-tenger felett képződtek a felhőörvények, amelyeket a Jan Mayen-sziget idézett elő. A sziget Grönlandtól 500 km-re keletre fekszik, legmagasabb pontja a 2277 méter magas Beerenberg vulkán. A felvétel április 5-én készült.

Kamcsatkánál eközben az úszó jégtáblák okoztak pazar látványt, ahogy a kisebb jégtömbök a szél és az óceáni áramlatok sodrásába kerültek. A Kamcsatka-félsziget mentén hatalmas örvények szakadnak le a fő áramlatról, amit jégtáblák látványosan kirajzolnak.

A felvétel még március 15-én készült (de csak nemrég került közzétételre)
a Nemzetközi Űrállomásról.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat