2018. szeptember 20., Friderika

Nyárias majális néhol záporokkal, zivatarral


ICI Interaktív Zrt. - 2013. május 8., szerda, 15:34

Május 1-én is marad az ilyenkor szokásosnál több fokkal melegebb idő, és főleg északon, északkeleten zavarhatja meg a programokat zápor, néhol egy-egy zivatar.

Úgy látszik, mostanában kedvez az időjárás a szabadba vágyóknak, és szerencsére május 1-jére sem romlik el az idő. Napok óta a nyarat idézik a hőmérsékletek, és szerdán keleten továbbra is 30 fok köré melegszik a levegő, a Dunántúlon azonban pár fokot mérséklődik a nagy meleg. Érdemes tehát részt venni a szabadtéri programokon, pikniket, kirándulásokat szervezni, azonban főleg a Dunától keletre arra is kell készülni, hogy egy-egy zápor, vagy esetleg zivatar is kialakul a rendezvények ideje alatt.

A szél sokfelé megélénkül, időnként zavaró lehet, a hőérzeten azonban javít, a nem túl erős légmozgás hűsítőleg hathat.

Ne feledkezzünk meg a bőrvédelemről, 11 és 15 óra között az UV-sugárzás szintje eléri az erős, egyes helyeken akár a nagyon erős fokozatot is. A bőr 25-30, az érzékenyebbek esetében pedig akár negyed óra alatt is leéghet, ha nem vigyázunk! Használjunk legalább 30-as, az érzékenyebbeknél 40-es faktorszámú fényvédő szereket, a szemünket óvjuk UV-szűrős napszemüveggel! A napon való tartózkodás során viseljünk kalapot, sapkát, ami védi a fejünket a tűző naptól, és ruházatunk is készüljön pamutból vagy más természetes anyagból. Jól szellőző, világos színű ruhadarabokat válasszunk!

Gondoskodjunk arról, hogy mindig legyen nálunk elég folyadék, lehetőleg szénsavmentes ásványvíz formájában. Kerüljük a cukrozott, szénsavas üdítőket, az alkoholt és a kávét is. Ha melegünk van, egy kis fagyival nyugodtan lehűthetjük magunkat.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat