2018. július 16., Valter

Nyár van!


ICI Interaktív Zrt. - 2014. április 5., szombat, 10:46

Noha pénteken sok volt a felhő az égen, és közel sincs még strandidő, a maximumhőmérsékletek alapján a déli megyékben már kora nyári volt az idő: az ICI Interaktív Meteorológia mérései szerint idén először 25 fokig emelkedett a hőmérséklet!

Pénteken a vastag és kiterjedt fátyolfelhőzet miatt az ország nagy részén erősen felhős, borult volt az ég, Baján mégis "nyári nap"-nak örülhettek az ott élők. Ott ugyanis 25 fokig emelkedett a hőmérő higanyszála, márpedig akkor beszélhetünk "nyári nap"-ról, ha a napi maximumhőmérséklet eléri, vagy meg is haladja a 25 fokot. A sokévi átlag alapján ilyenkor nagyjából 15 fok körül alakulnak a napközben mért legmagasabb hőmérsékletek – ma délen mintegy 8-10 fokkal volt ennél melegebb az idő.

Érdemes megemlíteni, hogy tavaly ezen a napon, azaz április 4-én az átlagosnál jóval hűvösebb volt az idő: egy éve mindössze 5-10 fokot mérhettünk a legmelegebb órákban, vagyis az ideinél nagyjából 15 fokkal hidegebbet!

A következő napokban sem várható jelentős lehűlés, sőt, kedden akár többfelé is 25 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet! A szokatlanul enyhe idő emberi szervezetre gyakorolt hatásáról bővebben itt olvashat.

Az ICI Interaktív Meteorológia által 2014. április 4-én 16:15 órakor mért hőmérsékleti értékek. Baján délután 4 órára 25 fokig emelkedett a hőmérséklet, azaz ott volt az idén először "nyári nap".
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat