2019. január 23., Zelma

Nyár, majd hidegfront a hosszú hétvégén


ICI Interaktív Zrt. - 2013. szeptember 10., kedd, 08:26

Egyre fokozódó meleggel indul és hidegfronttal zárul az ünnepi hétvége időjárása. A lehűlés éppen augusztus 20-ra érkezik.

Négynapos hétvége áll előttünk, amit az augusztus 20-i nemzeti ünnep zár. Az államalapítás ünnepével egybekötve rengeteg családi programra, rendezvényre, koncertre kerül sor már szombattól kezdve, a nyári időben nagy részük szabadtéren zajlik.

Az első három napon egy anticiklon határozza meg térségünk időjárását, délutánonként napról napra melegebb lesz. Szombaton még hazánk nagy részén a kellemesebb tartományban, 30 fok körül, vagy pár fokkal alatta alakulnak a maximumok, vasárnap ennél már mintegy 2 fokkal melegebb lesz. A kánikula hétfőn tetőzik, akkor délkeleten akár 35 fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála.

Mindehhez kevés felhővel tarkított napsütés társul, mérsékelt vagy gyenge változó irányú szél lengedez. Hétfőig tehát ideális idő várható a szabadtéri tevékenységeket tervezők számára, akár aktív pihenéssel, akár strandolással szeretnék eltölteni a napokat.

Az augusztus 20-i ünnepre azonban hidegfront érkezik, sokfelé megnövekszik a felhőzet, és napközben záporokra, zivatarokra is számítani kell. A front mögött többfelé megerősödő, időnként viharos széllel hűvösebb levegő érkezik.

Este akár a tűzijátékot is zavarhatja szél és csapadék, érdemes felkészülni erre, és még időben mérlegelni, hogy szabadtéren, vagy inkább otthon követjük figyelemmel az esti rendezvényeket.

Fotó: Csejtei Nusi
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat